Glazenwassen kan op twee manieren worden uitgevoerd. 

Middels het telescopisch osmose systeem en op traditionele wijze met inwasser en raamwisser. Werkzaamheden zoals het glazenwassen aan de binnenzijde bij bedrijfspanden en appartementencomplexen worden sowieso traditioneel uitgevoerd.
Werkzaamheden aan de buitenzijde worden voor 80% uitgevoerd middels het osmose systeem.

Het osmose systeem kent een aantal voordelen ten opzichte van het “ladderwerk”.
Zo is valgevaar met 100% gereduceert en kan het glazenwassen tussen 15- en 25% efficiënter worden uitgevoerd en is daardoor ook kostenbesparend.Doordat osmose water een reinigend vermogen heeft, is het gebruik van (schadelijke) chemie niet nodig wat het millieu ten goede komt.
Bij het reinigen middels het osmose systeem is het belangrijk dat ook de kozijnen en ventilatie roosters nauwkeurig worden gereinigd, achtergebleven vuil zal verhinderen dat uw glas streeploos schoon is.Nadat de kozijnen en het glas zijn gereinigd wordt het nogmaals grondig met osmose water nagespoeld.
Het glas hoeft niet te worden nagedroogd, osmose water droogt geheel streeploos op.
Het telewas systeem kan zonder enig probleem tot en met de 3e etage worden ingezet.
Hierdoor is het inzetten van een “dure” hoogwerker niet langer nodig. Wel is het zo dat vanaf de 3e etage geen kwaliteitsgarantie kan worden gegeven vanwege de aanmerkelijke hoogte.
De inzet van het osmose systeem is in de winter niet mogelijk bij (grond) vorst.
Het vallende water zou op de grond voor gladde en gevaarlijke situaties zorgen.
Bij kleinere opdrachten (en op wens) wordt op traditionele wijze het glas gewassen, bijvoorbeeld in sitiuaties dat het niet wenselijk is dat de vloer/bestrating nat wordt door het gebruik van het osmose systeem.Het klimmateriaal is voorzien van beschermende rubber afstandshouders, zodat gevels niet kunnen worden beschadigd wanneer de ladders tegen de gevels worden geplaatst.
Met traditionele glasbewassing kan een 99,9% schoon resultaat worden behaald daar waar osmose telewassen veelal een percentage haalt van 95/98%.

Wij wassen de ramen veilig met behulp van:

  • Ladders (werkhoogte is door de geldende arbo regelgeving beperkt)
  • Telescoopbewassing en gefilterd osmosewater,gedemineraliseerd water voor een streeploos effect op moeilijk bereikbare plaatsen (werkhoogte is beperkt door de geldende arbo regelgeving)
  • Hoogwerker (32 Meter)
  • Gondels (gevel instalatie)

Na een risico-inventarisatie bepaalt Dessing Totaal Schoonmaak in samenspraak met de klant welk type materieel en werkmethode wordt ingezet.